Entreprenörsfunderingar

Dottern låg i tandläkarstolen med munnen full av diverse tandläkarprylar när vi hörde hur handväskan började brumma. Ljudsignalen hade jag stängt av, men det var helt uppenbart att telefonen ville ha uppmärksamhet. Med bestämd blick mumlade den förstående 10-åringen:

Mamma, ta hand om lillsyrran. Jag klarar mig.

Att vara företagare är något annat än att vara anställd. Det innebär arbete veckans alla dagar och ibland dygnet runt. Fråga mina barn. De tycker nog AlphaCE snarare är en familjemedlem än ett företag.

Just därför är det så svårt för en entreprenör att lämna över sin ”bäbis” till någon annan. Men det är absolut nödvändigt. Olika faser i en organisations liv kräver olika typer av ledarskap.

Jag ser stigar där andra bara ser snårigheter och jag älskar att ha ett högt tempo. Baksidan är mitt dåliga tålamod. Och trots att jag vet vikten av rutiner blir jag snabbt uttråkad om jag måste upprätthålla dem. Det finns helt enkelt dem som är mycket bättre chefer än mig…

För två år sedan rekryterade AlphaCE en vice vd. Erik Gustafsson är ett bra komplement till mig och därför var det naturligt att lämna VD-posten till honom strax före jul.

Dessutom verkar Erik ha fattat det där med att firman är en del av familjen…

För döm om min förvåning när hans familj gav sin lilla valp namnet Alpha! Det bådar gott för framtiden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *